2013-04-11 20:58:03• hírek • Póti Orsolya

Kiállítás nyílt kolozsvári táj- és utcaképekből

A Kolozsvári Tudor Jarda Művészeti Iskola diákjai Szatmárnémetiben mutatják be egy képzőművészeti projekt keretében készített munkáikat. A „Kolozsvár a Kincses Város" című tárlat április 11-én nyílt a Szatmár Megyei Tanács galériájában.

A Szatmári Művészeti Iskola már évek óta jó kapcsolatot ápol a Kolozsvári Tudor Jarda Művészeti Iskolával, így az évek során több közös programot is megvalósítottak. A Szatmári Képzőművészek Egyesületének és a szatmári iskola meghívására a kolozsvári tanintézmény diákjai városunkban mutatják be a "Szeretlek Kolozsvár" című projekt keretében készített alkotásaikat, többek között festményeket.

A tárlatnyitó ünnepségre április 11-én, csütörtök délután 16 órától került sor a Szatmár megyei Tanács galériájában, ahol jelen volt Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Vákár István, a Kolozs Megye Tanács alelnöke, a művészeti iskolák vezetősége, Gergely Csaba, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének elnöke, Calina Langa, projektmenedzser, valamint Varga Mária, az esemény moderátora.

A "Kolozsvár a Kincses Város" című tárlat anyaga egy projekt révén jött létre, melynek irányítói Fabian Árpád, Farkas Melinda és Crisan Duiliu voltak, a projektet pedig Calina Langa menedzselte.

Az érdeklődők május elsejéig Kolozsvár utcáit, tereit és épületeit ábrázoló festményeket és grafikákat tekinthetnek meg a galériában, olyan alkotásokat, amelyek iskolások kézvonásai által mutatják be a Kincses Város szépségét. A kiállításmegnyitót Bócsi Dorottya, a Szatmári Művészeti Iskola diákjának zongorajátéka tette még hangulatosabbá.

Vákár István a Szatmár.ro-nak elmondta: nagyon jó kapcsolat alakult ki a megyei tanácsok által támogatott művészeti iskolák között, és nagy örömmel fogadták a szatmári intézmények meghívását, hiszen jó érzés képekben a Szatmári Közigazgatási Palota galériájában látni a kolozsvári diákok munkáit.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: